Great Wall of China

Så heter Kinesiska muren på kinesiska.
Och dit var jag, Lars, Therese och Johan idag!!!! 🙂

Det var jättedåligt väder de 2 första dagarna här, så dålig luft så man inte sett så långt framåt, kanske 500m, inte mer. Men igår regnade det som sagt och då verkar alla “partiklar” fallit till marken för idag vaknade vi till strålande sol och klarblå himmel.

Så efter ett simpass imorse och en lunch senare så satt vi i taxin påväg till muren. Lite spontant sådär. Men klart man måste se muren om man ändå är i Kina. Det tog ca 45min att ta sig dit så det var inte så farligt.


Vi parkerade och började längst nere vid sjön som ni kan se längst ner till höger på bilden.


Branta trappor var det


Inne i ett “torn”, muren går ju en bit, sen kommer ett “torn” så kommer nästa bit osv, blir som en lång kedja.


För att inte få upp allt för mycket flås eller syra i benen fick vi stanna lite då och då och vila. Vi gick inte allt för högt heller eftersom det tar på krafterna att gå så många steg i den lutningen! Eller ja det beror ju på vad man jämför med, kolla på första bilden så ser ni att vi var ganska högt ändå 🙂

Det som var roligt var att: lite högre upp än där vi började gå kom en massa busslaster med turister, det var många amerikaner och snittåldern var nog runt 70. Vissa satt i rullstol och andra hade käpp/rullator. Men dom med käpp traskade på uppför trappstegen, undra om deras höftproblem blev bättre eller sämre vid hemresan?

Det var iallafall kul att få se muren, verkligen en häftig grej. Svårt att föreställa sig att det är människor som faktiskt byggt den.

Imorgon börjar tävlingarna här i Beijing, och för mig är det 100m bröst som går av stapeln. Dock är det väldigt få anmälningar på just dambröstsimmet så det blir direktfinaler. Ska dock ner imorgon fm ändå och simma insim + ett eget “försökslopp”. Ska bli kuul att få börja tävla!