Riktigt HPC

Häromdagen hade vi tester på starter och vändningar en och en. Och jösses vad mycket kameror och teknisk utrustning det var! Och så var det ca 8 pers totalt som jobbade med det hela, verkligen fokus på simmaren kan man säga! Så HPC i Swe ligger aningens efter än så länge..
Här ovan ser ni startpallen som mätte alla möjliga olika krafter som hur hårt man höll händerna och hur mycket man sköt ifrån det bakre blocket osv..


En av kamerorna var kopplad till en golfbil som åkte fram och tillbaka på kanten


Såhär ser en utav poolerna ut som vi tränar i. På varje bana finns undervattenskamera och kamera ovanför startpallen, längs med långsidorna finns det också kameror.

Jag var inte så usel som man kanske kan tro. Och i jämförelse med vad vi filmat tidigare hemma så har det blivit bättre. Men fick se tydligare än vad jag vetat innan vad jag behöver förbättra så det är bara till att öva ännu mer!

Fredag eftermiddag hade vi time trials, en liten tävling för oss här på AIS och jag simmade mot den andra bröstsimmerskan, Sally. Riktigt bra tider av mig på både 200 och 100m, det hade jag inte förväntat mig efter denna hårdträningsperiod så det var skoj!

På lördagen simmade dom lagkapper men jag nöjde mig med ett gympass och avbad. Senare under dagen anordnade alla simmarna en insamling för översvämningarnas offer genom att barn/ungdomar fick komma och “simma med stjärnorna” och betala en summa som gick till välgörenhet. Jag hamnade i en bröstsimsgrupp och det var svårt att försöka lära ut på engelska, hade inte riktigt det ordförrådet som krävdes men det gick nog bra ändå 🙂

Idag är det söndag och ledigt från simning, skönt med en riktig vilodag!