VM summering

Internet var inte det bästa på vårat hotell, men det gjorde inte så mycket när allt annat var i toppklass. Men här kommer då en liten sammanfattning av VM från min sida.

Vill börja med att tacka alla som har hejat och grattat, jag blir så glad!

100m gick inte riktigt som jag hade tänkt mig, hade hoppats på snabbare tider och det slutade med en 11e plats för mig. Men jag är glad över att jag kunde simma så som vi har tränat på under året, med längden i mina simtag. Nu blir det till att träna ännu mer på detta så jag får upp farten maximalt i tagen!

50m gick desto bättre, i försöken simmade jag in på ett nytt personligt och tillika svenskt rekord, 30.89 och vidare till semifinal. I semifinalen gick det lite långsammare och jag var rädd att jag skulle missa finalen, men vidare gick jag som 6a. Bara hem och ladda om tills på söndagkvällen då finalen gick. Min första VM final i långbana, pirrigt!!
Väl på plats på startpallen kände jag mig ändå ganska lugn och säker på mig själv, dök i och simmade på exakt samma tid som i försöken, 30.89 och jag slutade 5a.

Till en början var jag lite besviken att tiden var exakt den samma och att jag “bara” blev 5a. Men jag slog trots allt personligt rekord och jag har förbättrat min 50m tid med över 3 tiondelar sen förra sommaren när jag kom 3a på EM med 31.24. 5a i världen känns ändå ganska häftigt!


Foto: Staffan Claesson UNT

Nu väntar några veckors ledighet från träningen och jag ska passa på att njuta av varje sekund. För sen börjar träningen mot OS i London 2012. Jag längtar!!!! 🙂